Bemutatkozás

Magyarországon és külföldön végzett több évtizedes üzleti és kormányzati tevékenység után Dr. Pákay András 1995-ben alapította meg az Ügyvédi Irodát. 2000-ben társult hozzá Dr. Gyurkovics Sándor egyéni ügyvéd, aki az azt megelőző tíz évben - ugyancsak több évtizedes üzleti majd kormányzati tevékenységet követően - a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára volt. Budapest belvárosának szívében, a kormányzati, üzleti és pénzügyi élet központjában, mintegy 350 nm alapterületen működő Irodában jelenleg tizenkét jogász és hat jogi asszisztens, illetve jogi gyakornok dolgozik.
Az Iroda rendszeres kapcsolatban áll több európai, észak-amerikai ügyvédi irodával és a hazai ügyeken kívül rendszeresen eljár nemzetközi vonatkozású ügyekben és tranzakciókban. A munkatársak a magyaron kívül angol, német és francia nyelven is dolgoznak. Kollégáink mély elméleti ismereteik mellett hazai és nemzetközi projektek és tranzakciók során szerezték meg széleskörű tapasztalataikat.

Ügyfeleink közé tartoznak magyar központi és helyi kormányzati szervek és intézmények, jelentős hazai társaságok, Magyarországon tevékenykedő vagy befektetni kívánó ismert külföldi cégek, továbbá hazai és külföldi magánszemélyek. Az Iroda szerepel több külföldi állam budapesti nagykövetségének ügyvédi listáján.

Dr. Pákay András vezető globális befektetési bankkal együttműködésben Magyarországon és néhány szomszédos országban aktívan részt vesz jelentős részvény- és kötvénykibocsátások, továbbá nemzetközi akvizíciók és fúziók előkészítésében és végrehajtásában.
Dr. Gyurkovics Sándor évek óta államvizsga bizottsági elnök a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi - és Államtudományi Karán, valamint a Széchenyi István Egyetemen, továbbá előadóként és vizsgáztatóként közreműködik az ELTE Jogi Továbbképző Intézet által szervezett posztgraduális képzésben.

A központi elhelyezkedés, számos kormányhivatal, bankok, bíróságok, nagykövetségek, szállodák és közintézmények közelsége, továbbá az általunk nyújtott magas színvonalú szolgáltatások kézenfekvő választássá teszik Irodánkat az igényes és személyes szolgáltatást igénylő hazai és külföldi ügyfelek számára.